Vårt senaste avsnitt!

RSS-flödet kommer uppdateras med podden senare i veckan. Du kan lyssna här tills vidare.

Nordisk Radio 2021

När det nu blivit dags att summera förra radioåret kan det sägas att vi både lanserat program och gjort en del framsteg på andra områden. Här följer en sammanfattning över Nordisk Radios verksamhet 2021.

PROGRAM OCH BLOGGAR

Under mars månad lanserades träningspodcasten Bellum, som “skapades för att ge nationella en sund plattform och inspirationskälla för träning” och vars avsikt är att “inte vara en träningspodd i mängden utan syftar till att förbereda svenskar och nordbor för svåra tider”.

Podden har snabbt blivit en rätt populär sådan inom nationella träningskretsar vilket är mycket positivt. Att Bellum vill bidra till att bygga en nationell träningskultur, där målet är att förbättra den enskildes fysiska och mentala standard i syfte att bättre tjäna kampen, gör att podden inte bara är rätt unik i sitt slag utan också att den är ett led i ett väldigt viktigt arbete. Bra jobbat av Alexander Almroth, Pär Sjögren och P-O Johansson.

En stor förbättring, som dock fortfarande bara är i sin linda, är det mycket större antal blogginlägg som levererats under året. Att skapa något av en armé av influencers inleddes i maj och sedan dess har jag själv, Hampus Maijala, Simon Lindberg, Nestor, Anders Sundström, Elin Reinhardt, Simon Holmqvist, och som alltid Andreas Holmvall bloggat på Nordisk Radio.

Jag uppskattar bloggartiklar. Det ger skribenter/radiopratare möjlighet att vara lite mer personliga och att utveckla, förydliga eller till och med bemöta något som har sagts i programmen. En del blogginlägg har varit ideologiskt tunga, andra enklare och vissa rentav oseriösa.

En del  blogginlägg har även förmågan att “vandra runt” och få eget liv. En rolig sak var då jag själv skrev en bloggartikel om sund aktivistkultur som byggde på en intervju med Rob Rundo i Nordic Frontier. Mer än ord fann tydligen min artikel intressant och tog upp tråden, varpå jag själv blev inspirerad av deras diskussion och skrev en till artikel om träning, vilken sedermera kom att tas upp i Mer än ord igen liksom i Ledarperspektiv. Det är såhär vi bygger det som Pär Öberg kallade för “Naziverse” i senaste Radio Nordfront.

MEST LÄSTA OCH LYSSNADE

Mest lyssnade avsnitt:
När jag tittar på statistiken över antal lyssnare per program är det inte utan att jag blir förvånad. Mest lyssnade är nämligen ett avsnitt från den rätt så smala podden Urkult och avsnittet om Maquahuitl. Efter det är, till min egen stora glädje, Mimers Brunns avsnitt om socialdemokratins uppgång och fall. Först därefter kommer en drös Radio Nordfront-avsnitt.

Mest lästa artiklar:
Nordisk Radio 2020
Noora från Radio Regeringen i rätten för “hets mot folkgrupp”
Noora från Radio Regeringen frias från “hets mot folkgrupp”

Kommentar: Noora Isojärvi stod åtalad för hets mot folkgrupp efter en anmälan från mytomanen och ökände djurplågaren Tomas Åberg, vars verksamhet finansieras av staten. Detta då hon på VK ska ha publicerat ett citat från Joseph Goebbels: “If the Jews were to win this war mankind would sink into eternal darkness”. När Sveriges Radio skrev om det hela gjorde man indirekt reklam för Radio Regeringen där Noora medverkar. Grattis Noora och bra jobbat!

Noora utanför Eksjö tingsrätt

Mest lästa blogginlägg:
Jonas De Geer fyller 50 år – stort grattis till en av våra mest uppskattade kampveteraner!
Sund aktivistkultur
MÄO-producentens tankar

Kommentar: Kvalitet framför kvantitet? Klart är i alla fall att Simon Holmqvist och Anders Sundström bara skrev ett blogginlägg vardera, men ändå lyckades ta sig upp på första respektive tredje plats.

Holmqvists artikel om Jonas de Geer var både intressant och har viktiga poänger. Jonas är definitivt ett föredöme för många då han offrat väldigt mycket för den nationella saken, något som inger respekt!

Mest lyssnade urklipp:
How Feds operate within the movement
Nordic Frontier pays tribute to Mr. Bond!
Motstånd – Motstånd (Lyssningsprov)

Kommentar: Då Nordic Frontier ofta vinner urklippsstatistiken är det på sätt och vis skönt att de någon gång blir brädade av ett annat program, denna gång Radio Nordfront. Det kan nämnas att samtliga program, även de med lite smalare publik, haft urklipp som dragit kring 500 eller uppåt. Noterbart är även att urklippen ökar i antal lyssningar generellt.

VÄRLDSREKORD I BRA GÄSTER

I november skrev jag en bloggartikel om ett stort antal intressanta gäster vi haft den föregående månaden. Sett över hela året måste vi slagit något slags världsrekord i intressanta gäster, särskilt när det kommer till internationella sådana. Erik Striker och Mike Enoch har gästat Radio Nordfront och Henrik Palmgren, Rob Rundo, Mark Collett med flera har gästat Nordic Frontier. Vidare har Urkult och Aristogenesis haft flera intressanta gäster. Andreas Holmvall har för övrigt sammanfattat Nordic Frontiers gäster under 2021.

Slutligen vill jag lyfta fram den radiodokumentär som vi gjorde i samband med Nordendagarna, som för övrigt också var ett av de mest lyssnade programmen. Fantastiskt bra intervjuer och proffessionell produktion alltigenom. Jag vet att det finns planer på en del intressanta dokumentärer och nu när vi har prövat på det så vet man aldrig vad som händer.

FRAMTIDEN

Under året 2022 kommer vi att försöka förbättra det vi redan gör. Förhoppningsvis kan vi leverera ännu mer material av den typ som går utanför själva programmen. Det vill säga just sådant som dokumentärer, men kanske också fler intervjuer och reportage samt även fler bloggartiklar och nyhetsartiklar.

Vad gäller nyheter så kan jag redan nu utlova att det kommer att komma en nyhetspodd under 2022 med ett spännande koncept.

Väl mött under 2022!

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment