Noora från Radio Regeringen i rätten för “hets mot folkgrupp”

I P4 Jönköping rapporteras idag om en Vetlandakvinna som nu idag ställs inför rätta enligt censurlagen “hets mot folkgrupp”. Enligt P4 ska hon ha “hånat judar” och är delaktig i en podcast som beskriver sig själv som “nationalsocialisk mysradio” och strävar efter att rekrytera kvinnor till den nationella rörelsen.

Trots att P4 påstår sig vara oberoende och sträva efter opartiskhet nämns naturligtvis aldrig vad podden heter eller vilka som ligger bakom den så att lyssnarna kan bilda sig en egen uppfattning om podden. Istället låter man judisk makt-aktivisten Jonathan Leman bestämma hur P4-lyssnarna ska uppfatta programmet.

Den podd som P4 Jönköping talar om heter alltså Radio Regeringen och den som står åtalad är programmets fasta medarbetare Noora Isojärvi. Du kan lyssna på och läsa mer om Radio Regeringen här. Noora har tidigare även varit programledare för lokalradioprogrammet NR Småland men har dragit ned något på radion efter att hon blivit mamma.

Den som vill lyssna på Radio Regeringen i hopp om att judar ska hånas lär dock bli besviken. Det finns i vart fall “inte något öppet judehat” enligt P4 Jönköping som lyssnat på flera avsnitt av Radio Regeringen.

Noora står åtalad för att hon på VK ska ha spridit en bild som illustrerar dagens samhälle med ett citat från Joseph Goebbels: “If the Jews were to win this war mankind would sink into eternal darkness”. En mer utförlig artikel om rättegången kommer att publiceras på Motståndsrörelsen.se efter att domen fallit.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

2
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentarstråd
1 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
2 diskussionsdeltagare
Noora IsojärviFredrika senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Fredrika
Lyssnare

Staten är kriminell som kriminaliserar uttryck som de själva tolkar som hån. Ett tolkat hån av en jude är alltså inte bara otrevligt som det var förr, utan kan leda till fängelse. När världen är sådan, styrs den av judar. Och de visar att undersåtarna, svenskar, är mindre värda och ska staffas för sin uppstudsighet. Judisk överhöghet kan kanske vara okej i Israel men i Sverige borde den vara svensk. Är det den hatande Näthatsgranskaren som belastar rättssystemet även denna gång?

Noora Isojärvi
Redaktör
Noora Isojärvi

Näthatsgranskaren, ja.