Vårt senaste avsnitt!

RSS-flödet kommer uppdateras med podden senare i veckan. Du kan lyssna här tills vidare.

Intressanta gäster i Nordisk Radios program

När jag skrev om Radio Nordfronts intervju med Henrik Jonasson från podden Trollkarstornet  beskrev jag honom som ”av de bättre gästerna någon av våra program haft på senaste tiden”. Samtidigt, när jag skrev dessa rader, kom jag på mig själv att tänka på att vi ganska ofta har väldigt intressanta gäster och att vi på senare tid haft en drös sådana.

Inte bara brukar vi ha intressanta gäster i våra program utan vi har också en god förmåga att göra bra intervjuer med dem. Det vill säga att som intervjuare ta tillräckligt lite plats i samtalet men samtidigt vara delaktig när det behövs. Att ställa frågor så att man får fram något som är exklusivt och inte bara något som vederbörande hade kunnat skriva själv. Direkta frågor, men inte för aggressiva. Och så vidare.

Hursomhelst så skulle jag väldigt kort summera de bra intervjuer, med personer utanför Nordisk Radios sfär, som genomförts av våra program bara den senaste månaden.

2021-10-12: Henrik Palmgren i Nordic Frontier

Henrik Palmgren behöver förmodligen ingen större presentation då han förmodligen är den nationella poddare som är mest känd för oss i Sverige. I Nordic Frontier gav Palmgren bland annat en inblick i hur Red Ice Radio kom till, pratade om sin uppväxt i Kungälv och om såväl svensk som amerikansk politik. I Red Ice berättade han senare att han pratat om udda svensk matkultur i Nordic Frontier.

2021-10:19: Warren Balogh i Nordic Frontier

Nordic Frontier fortsatte på den inslagna vägen med intressanta gäster och bjöd in, vilket blivit en årlig tradition, ”Captain Ahab” till programmet. Samtalet handlade bland annat om National Justice Party men också vad jag själv tyckte var intressanta diskussioner om populärkultur. I avsnittet var det också ett lite längre samtal om doxxning, vilket jag skrev en artikel om.

2021-10:23: Dr Alexander Jacob i Aristogenesis

Dr Alexander Jacob, författare, musiker och akademiker med inriktning politisk filosofi men som också bedrivit forskning inom historia och religion, gästade Aristogenesis för att diskutera indo-europeiska traditioner, nyplatonism, nationalsocialism med mera. Som Nestor påpekar i programmet har Dr Alexander Jacob i sina verk fört fram idéer och koncept som rör aristokrati, antidemokrati och ras, vilket får ses som ett modigt drag i den position han varit i, med tanke på hur universiteten är infekterade av kulturmarxism och antivithet. Noterbart är att det kommer en del 2 med Dr Alexander Jacob.

2021-10-31: Henrik Jonasson i Radio Nordfront

Jag förmodar att få har missat Henrik Jonassons medverkan i Radio Nordfront men om du är en av dem så har jag skrivit om även denna gäst. I korthet vill Jonasson se mer av kulturskapande inom den nationella rörelsen och menar att rörelsen ibland är för icke-organisk. Jag håller inte med om allt, men tycker det var ett tankeväckande samtal och delar helt och hållet tanken om att vi bör ge mer plats åt kultur och den typ av innehåll som appelerar till själen. Generellt anser jag att argumenten för vår sak inte alltid behöver ligga i vad vi säger utan också i vad vi gör eller skapar.

2021-11-02: Tony Hovater i Nordic Frontier

Nordic Frontier tog en veckas paus i intervjuandet, sedan bjöd man in Tony Hovater som är en av grundarna till National Justice Party. Hovater blev internationellt känd när den judiska tidningen The New York Times såg till att han fick sparken och hans familj tvingades flytta på grund av att han förlorade jobbet. Därefter har han fortsatt kampen för vår ras till judarnas stora frustration. När han gästade NF pratade han bland annat om de juridiska aspekterna kring den pågående civilrättsliga rättegången efter demonstrationen i Charlottesville.

2021-11-09: JinjerZilla i Nordic Frontier

När dessa rader skrivs har jag precis avslutat mitt lyssnande av gårdagens intervju med ”memtrollkarlen” JingerZilla, en person som jag förmodar faller en sådan som Henrik Jonasson i smaken. Förutom diskussioner om konst och kultur, inom rörelsen och i allmänhet, tar JinjerZilla också upp att han arbetar på en barnbok som räknas bli klar nästa år. Det finns ett urklipp från denna diskussion, men jag rekommenderar att man tar del av hela diskussionen som var betydligt längre och vidareutvecklar vad rörelsen är i störst behov av just nu – och varför. JinjerZillas fantastiska memer finner du bland annat här (mer länkar i Nordic Frontiers avsnittsartikel).

Så det var lite grann av vad Nordisk Radio kunde prestera på en månads tid. Inte så illa…

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment