Intervju-serie med Motståndsrörelsen i danska DR Radio P1

Idag släppte en av Danmarks största radiokanaler två avsnitt där aktivister från Nordiska motståndsrörelsen i både Danmark och Sverige intervjuas av journalisten Tom Carstensen, som också följer med och rapporter från aktioner.

Skärmdump från NR.dk
Skärmdump från NR.dk

I den första delen, “I harmoni med naturen”, intervjuas danska aktivister i samband med att de genomför en aktion där de samlar upp skräp som slängts i naturen. Intervjun kommer, förutom själva aktionen och dess syfte, också in på en del av organisationens ideologi och politiska ställningstagande. Vidare berättar Carstensen om en del av de aktioner som genomfördes i Danmark under 2019.

I den andra delen, “Vi ska ta makten i Norden” hålls en intervju med Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg (också känd från podcasten Ledarperspektiv) om organisationens verksamhet, ideologi och målsättningar. Dessutom deltar Carstensen på en banderollaktion i Dalarna och pratar med Markus Nordh från Mer än Ord, Max Rosenfors från NR Dalarna och den kvinnliga medlemmen Cecilia Granlund om deras uppvaknande och engagemang.

Även om visst fokus i de bägge avsnitten läggs kring de bägge danskar som sedan i höstas, utan rättegång, fortfarande sitter häktade misstänkta för skadegörelse, är de ändå överlag objektiva och betydligt mer sansade än hur media i både Danmark och Sverige brukar rapportera.

Du hittar de bägge avsnitten på DR:s hemsida.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment