Ledarperspektiv #71:
Är demonstrationer värdelösa? Värdegrund och vinter

Här kommer det sjuttioförsta avsnittet av podcasten Ledarperspektiv. Medverkande är Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och Fredrik Vejdeland från organisationens riksledning i Sverige.

Ny RSS för Ledarperspektiv: https://nordiskradio.se/?format=mp3-rss&show=ledarperspektiv

Diskussionsämnen:

  • Kreativ aktivism
  • Lindbergs betraktelse: Vinter
  • Påståendet: “Aktivism är meningslöst”
  • Ideologisk/taktisk fråga: Värdegrunder

Diskussionsunderlag:

Laseraktion mot förintelsebluffen i Göteborg!

Vår väg: Punkt 7

Ledarskapsperspektiv är en podcast för att nå ut med Nordiska motståndsrörelsens ståndpunkter, ideologi och strategier i framförallt stora men också små frågor.

Fredrik Vejdeland, riksrådsmedlem och chef för Nordisk Radio, beskriver ämnen och ställer upp problemformuleringar medan Simon Lindberg, Nordiska motståndsrörelsens ledare, förklarar organisationens ståndpunkter.

Ledarperspektiv syftar till att utbilda lyssnarna och förklara organisationens syn på olika frågor så exakt vi bara kan. Allt som framkommer i Ledarperspektiv kan anses som sanktionerat av organisationen.

Kom gärna med tips på innehåll; ideologiska funderingar och/eller personliga frågor till Lindberg. [email protected].

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

4
Kommentarer

Please Login to comment
4 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
2 diskussionsdeltagare
FredrikaAnnie senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Fredrika
Lyssnare

1) Finns det någon e-flyer som gör reklam för peertube och dess features som jag kan skicka till större och före detta stora tubers jag har personlig kontakt med? 2) Beklämmande av de där nationalisterna att hantera nationalism enligt homo economicus. Dessutom med neomarxistisk teminologi.Det är väldigt frånvänt en konstruktiv ideologi och aktion. Snudd på bedrägeri också om de verkligen uppmanar till utökat engagemang i det destruktiva samhället och att man ska ge dem avkastningen på det till dem för att de själva inte vill jobba. Det låter judiskt, om man får uttrycka sig plumpt. Men det får man såklart… Läs mer

Annie
Lyssnare

Angående att nätaktivism skulle nå ut till fler än fysiska demonstrationer… Censuren tog ni upp. Men vad jag tänker på är även “filterbubblorna”. Ni når inte ut till andra än oss som redan vet om er.,.. Det kan man enbart göra på gatan. Man kan m a o aldrig VÄXA i antal enbart genom poddar eller bloggar eller annan typ av nätaktivism. För man når bara sina egna följare. De utöver det som man når är de allra hårdaste motståndarna. De som ALDRIG kommer gå med i VÅR kamp iaf. De vanliga människorna. De som vi vill nå. De kan… Läs mer

Annie
Lyssnare

Och en psykologisk fördel med att delta i fysiska demonstrationer (som man får även om man så bara är 5 på gatan) som ni var inne på, men som jag vill utveckla lite. Är att man “lär sig stå upp för sina åsikter i verkligheten”. Lätt idag att sitta och vara tuff på nätet. Men de flesta av dessa vågar inte stå ens tysta utan skylt på gatan. Så hur tuffa är de? Vad har vi för nytta av dem? Vi kan aldrig få de där hundratusentals människorna till gatan om vi inte får folk att vänja sig vid att… Läs mer

Fredrika
Lyssnare

3) Med stor glädje tar jag del av de allt fler fina artiklarna på motståndsrörelse.se Oavsett ämne som skribenterna behandlar är de oerhört läsvärda. Jag skulle vilja säga: viktiga. Den senaste artikeln från Island är en sådan viktig och bra artikel som stärker banden mellan oss alla. Men det gäller det generellt för det som publiceras.