“Nyanländ” våldtog 13-årig pojke i Kungälv

En 30-årig man har dömts till fängelse för våldtäkt på en 13-årig pojke i ett hotellrum på Fars hatt i Kungälv. Det var den 20 december förra året som polisen tillkallades till platsen, men det skulle dröja tio månader innan mannen kunde gripas, något som skedde i Stockholm. Vid tillfället hade mannen gripits för att misshandlat och sexuellt ofredat en annan 13-årig pojke och DNA som återfanns på mannens tillhörigheter matchade DNA:t för våldtäkten i Kungälv.

NR Bohuslän kunde under onsdagens avsnitt avslöja att förövaren är en arabisk asylsökare vid namn Abdulraaof Saleh Hamid Murshed. Murshed är skriven på Rinkebyvägen 78 i Spånga, en adress tillhörande företaget Swileh Market, som har café, juicebar och kiosk som verksamhet. Enligt en tidigare jobbannons måste man kunna arabiska för att få arbeta där.

NR Bohuslän tog också upp en del andra uppseendeväckande omständigheter som medier som Kungälvs-Posten valt att förtiga. I domen framgår bland annat att mannen lämnat uppgifter om att han träffat familjen från första början för att ingå i ett skenäktenskap med familjens dotter. Detta förnekas dock av familjen som istället menar, liksom den 13-årige pojken i förhör, att pojken och mannen träffats via en app på sociala medier. Ur domen:

Han har vidare berättat om att han sagt till MA att han letar efter en kvinna, att han pratat med familjen om äktenskap med målsägandens syster och att det blivit tal om pengar för ett skenäktenskap och att han skulle ha träffat familjen på kvällen för att brodern ville ha pengar men att MA skickade sms och skrev att han inte skulle berätta att de hade träffats. Han checkade därför ut från hotellet och åkte tillbaka till Stockholm.

Ur domen framgår inte varför den 30-årige mannen fick sova över hos familjen eller hur familjen kunde tillåta mannen att träffa pojken på tu man hand på ett hotellrum. Göteborgs tingsrätt verkar heller inte ha sett orimligheten i att det 13-åriga barnet haft kontakt med en 30-årig okänd man och att familjen därefter därefter gav sin tillåtelse till mannen att sova över hos familjen. Ur domen:

Tingsrätten har tagit del av två långa barnförhör med målsägande MA. Han har berättat att han träffat Abdulraaof Murshed via en app, att de hade träffats vid några tillfällen, att Abdulraaof Murshed träffat och sovit över hos hans familj samt att de träffats på hotell Fars Hatt den aktuella dagen. Han har beskrivit att på hotellet skedde ”olyckshändelsen”, att han fått pengar och presenter av Abdulraaof Murshed samt att Abdulraaof Murshed blev arg och puttade på honom och ville få av honom byxorna samt ”ville göra saker”.

“Olyckshändelsen” innefattade anal våldtäkt, hot och misshandel. I domen framgår bland annat att mannen blivit arg och hållit fast pojken, knuffat ner honom på sängen och sagt att han ville göra det som han kom för. Enligt Murshed själv hade de båda tagit in på hotell där de onanerade tillsammans, men det förklarar inte varför teknisk bevisning visar att sperma påträffats i målsägandes ändtarm.

Abdulraaof Saleh Hamid Murshed döms till fängelse i 5 år och 2 månader för grov våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande och misshandel. I domen har man bakat in det sexuella ofredandet och misshandeln gentemot den andra 13-åriga pojken, vilket skedde i Stockholm. Där har Murshed bland annat sökt upp pojken i hemmet.

Trots den grova brottsligheten, som dessutom varit upprepad, har vice chefsåklagare Caroline Fransson inte begärt att mannen ska utvisas.

Samtalet inleds 1:42:40

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment