EPISKT: Karlavagnen kuppades – igen!

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Hör när Fredrik Engman från Nordiska motståndsrörelsen kuppar Karlavagnens sändning.


Fredrik Engman i skidmakarverkstan

Under kvällens sändning av Karlavagnen var Fredrik Engman från Dalarna inbjuden för att tala om corona och sina egna upplevelser. Vad Sveriges Radio och programledaren Kim Kärnfalk dock inte visste om när de släppte in honom till programmet var att han är medlem i Nordiska motståndsrörelsen och inte enbart hade för avsikt att prata corona. Istället gjorde han reklam för Nordiska motståndsrörelsen.

— Det som du gjorde nu är verkligen, verkligen inte okej, säger Kim Kärnfalk innan hon medger att public service-kanalen bedriver agendasättande journalistik.

— Jag jobbar på Sveriges Radio av en anledning. Vi tror ju på människors lika värde och jag är stolt över det, säger Kärnfalk.

— Du behöver inte ringa igen, avslutar en sur Kim Kärnfalk.

När Pär Öberg tidigare trollade Karlavagnen var tonerna lite annorlunda från programledaren (den gången Sanna Lundell). Även om Lundell var snubblande nära att uttrycka sig lika klantigt som Kim Kärnfalk så slutade det hela med att man inte ska göra reklam i public service och att “var och en får tänka själva” i politiska frågor. Enligt Kärnfalk var det stora felet under kvällens sändning dock inte att Engman ledde in samtalet på någonting annat utan att han har “fel” politiska åsikter.

Samtalet mellan Engman och Karlavagnen varade i fem minuter där de diskuterade corona, vilket Engman förmodligen hade i januari. Kim Kärnfalk berömde Engmans daladialekt och var trevlig under hela samtalet – till slutet.

NY TRADITION – KUPPA SVERIGES RADIO

Detta var tredje gången i år som Nordiska motståndsrörelsen kuppat Sveriges Radios direktsändningar och varje gång har det blivit sura reaktioner från den statliga radion.

Först ut var ovan nämnda Pär Öberg som i januari kom igenom slussarna till Karlavagnen och fick prata surkål i över nio minuter innan det var dags att göra reklam för Nordiska motståndsrörelsen.

Under 1 maj bestämde sig Nicklas Norling, aktivist och gruppchef i Dalarna, för att prata om Nordiska motståndsrörelsen i P4:s livesändning då programmet velat haft med honom för saker han skrivit på Facebook som blivit virala.

Både Öberg och Norling använde sig av fingerade namn för att komma igenom.

LÄS ÄVEN: Veckans hjälte: Fredrik Engman