Temavecka om polismakten?

Ledarperspektiv är, som de flesta antagligen vet, en förinspelad podcast – det sänds alltså inte live. Förra avsnittet som kom ut den 10/4, blev färdiginspelat kvällen innan, alltså i tisdags – ungefär klockan 22.05. Det handlade om vår syn på polismakten, varför Motståndsrörelsen så ofta hamnar i bråk med dessa under våra aktioner och en hel del annat relaterat till detta ämne.

Döm om min förvåning när jag, i stort sett direkt efter vår inspelning blivit klar, öppnar upp Nordfront i webbläsaren och ser att det fem minuter tidigare har släppts ett avsnitt av Mer än ord på ungefär samma tema. Eller ja, ett ”snuthataravsnitt” för att vara mer exakt och använda aktivistgängets egen benämning.

Då varken Ledarperspektiv avhandlat ämnet tidigare, eller Mer än ord gått in på det så här direkt, är det lätt att tro att det var planerat. Att Fredrik Vejdeland hade pratat ihop sig med Simon Engelin eller att det var ett beslut från min sida att vi just skulle tajma detta samma vecka. Så är dock inte fallet.

Det kan väl dock inte riktigt sägas vara slumpen heller för den delen. Nej, med anledning av att både jag själv personligen och Mer än ord-gänget deltog på samma aktivitet i Köpenhamn blev vi samtidigt påminda om hur polisen ofta agerar för att kväsa oss i den sanna politiska oppositionen. Än värre är dock såklart att vi alla också under veckan fick höra talas om Nyköpings-polisens sinnessjuka agerande mot aktivisterna där (som du också kan höra redogöras för i avsnittet av Mer än ord).

Dessa händelser gjorde att vi oplanerat kom in på detta ämne samtidigt och det gör att du som lyssnare fick möjligheten att höra ämnet diskuteras dubbelt upp under veckan. I Mer än ord får du ämnet levererat känslomässigt, kombinerat med en stor mängd humor och ironi och ur ett gäng aktivisters perspektiv. I Ledarperspektiv får du det mer ideologiskt, myndigt och officiellt – från ledarperspektiv.

Bägge fyller sin funktion och hittar förhoppningsvis sin publik och det är garanterat inte heller sista gången vi kommer att snubbla in på varandras ämnen. Vi pratade nämligen för övrigt i bägge poddar också om aktionen i Köpenhamn – ett ämne som också avhandlades i Radio Nordfront, Nordic Frontier, NR Dalarna och den nya pannordiska aktivist-podcasten Nordic Voice. Precis som sig bör efter en så pass lyckad aktion helt enkelt!

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

1
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
1 diskussionsdeltagare
Fredrika senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Fredrika
Lyssnare

Skulle inte ha något emot ett program som avhandlar polisens roll i förhållande till regering och olika myndigheter som Säpo med “MUST”, KSI, Stay Behind och MSB och den historiska utvecklingen för att se hur övervakningssamhället kommer att utvecklas. Även hur dessas verksamhet har samverkat med Nato, European Jewish Congress och CIA/Mossad.

Ett sådant program skulle kanske göra det lättare att se hur man som sympatisör till motståndsrörelsen vet vilka man har att göra med när dessa myndigheter, i vissa fall kriminella, attackerar folket.