Meddelande från NR Småland


Vi startade upp den småländska lokalradion den 1 augusti och det var en månad tidigare än planerat, men situationen var sådan att det kändes som en lämplig tidpunkt.

Dock så har vi hela tiden haft vissa tekniska problem, problem som vi gjort att vi nu kommit till en punkt att vi tvingas göra ett kortare uppehåll i sändningarna.

Vi var alla tre nybörjare inom olika delar av radioverksamheten, Noora som producent, Hampus och jag som radiopratare.

Inför uppstarten tvingades Noora att lära sig spela in och klippa program på bara några dagar, vilket hon klarade med bravur, så det är inte där tekniken krånglar.

Nej, problemet ligger i att det mobila bredbandet inte är till belåtenhet i Småland och att få tillgång till fiber är bara att drömma om, åtminstone på den småländska landsbygden där jag bor. Infrastrukturen är en av många delar som fått lida bl.a på grund av en ansvarslös invandringspolitik som dagens etablissemang bedriver.

Detta har fått till konsekvens att min uppkoppling inte är tillräckligt stabil för att spela in radio egentligen och problemet löser sig inte av sig självt.

Vi måste nu ta tag i dessa tekniska problem, då vi strävar efter att få ett så bra program som möjligt, vi ska ju bli Smålands bästa lokalradio.

Vi förväntar oss komma tillbaka med bättre teknik, samt så kommer vi även att göra vissa förändringar som ändå var inplanerade i en snar framtid.

Det blir ett nytt NR Småland som kommer att se dagens ljus när vi väl startar upp igen, men ni som lyssnar regelbundet kommer ändå att känna igen er, för vi ändrar inte på ett koncept som är vinnande.

Hoppas ni har överseende med detta och vi lovar att snart vara tillbaka i etern igen, med en bättre upplaga av NR Småland.

På återhörande Magnus Wardmo för NR Småland.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

2
Kommentarer

Please Login to comment
2 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
2 diskussionsdeltagare
FredrikaJan senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Jan Hjelm
Lyssnare

Otroligt tråkigt att ni måste pausa podden nu för de två senaste avsnitten höll en väldigt hög standard med innehåll från hela landskapet. (ett tips till utsocknes lyssnare är att ha kartboken bredvid då det underlättar att orientera sig.) Tråkigt att uppkopplingen till nätet är så dålig. Gäller det hela närområdet? Är det samma operatörs kunder som drabbas? Har ni gått samman och krävt ytterligare mobilmast för att täckningen ska bli bättre? Skulle ett leverantörsbyte hjälpa men ge en högre fast kostnad,be oss lyssnare om en riktad donation. Det har gett andra poddar snabba resultat förr eftersom ett konkret, avgränsat… Läs mer

Fredrika Lampenschirm
Lyssnare

Neeej först Radio Regeringen och nu Småland! Katastrof. Jaha man får se tiden an.
Held og lykke eller vad det heter i sydväst.