Hotades av AFA – svarade med att hänga ut sig själv


Per-Ola Johansson i egen hög person

I torsdags fick P-O, medarbetare i NR Bohuslän och medlem i Nordiska motståndsrörelsen, ett brev till sin postlåda från avsändaren “AFA Fyrbodal”. I brevet ville AFA att P-O skulle ta “rätt beslut” och avveckla sitt engagemang i Nordiska motståndsrörelsen. Annars skulle man skriva en artikel om honom.

P-O ville dock annorlunda och inför planeringen av programmet undrade han om han fick läsa upp och diskutera brevet och helt enkelt hänga ut sig själv. Om man nu kan kalla det för en uthängning.

— Det gör varken från eller till om någon hänger ut mig. De som känner mig, vänner och bekanta, vet precis vem jag är, säger Per-Ola Johansson i programmet.

P-O har deltagit på flera offentliga aktiviteter med Nordiska motståndsrörelsen och har hela tiden varit öppen med sitt medlemskap, varför AFA:s hot om uthängning kan tyckas märklig.

— Visst, jag har väl inte varit offentlig på det viset men det har ju mest handlat om att man inte riktigt haft något behov av det eller att det inte blivit av heller för den delen, säger P-O och fortsätter.

— Om man är anonym eller offentlig spelar mindre roll, man är ju samma person ändå. Men nu när det kommer upp bilder och sånt så får folk gärna kontakta en.

I programmet diskuteras också den bubbla som extremvänstern befinner sig i där de tror att alla nationalsocialister är “smygnazister” för att de skulle skämmas för något. I själva verket är nationalsocialism inte längre någon större grej bland vanlig folk.

— De flesta kan ju ändå komma fram till att även om de inte riktigt håller med så finns det mycket bra med nationalsocialismen också, konstaterar P-O.

I AFA:s hotbrev framgår även att man vill sabotera P-O:s möjligheter till försörjning, men även där går man bet.

— De företag som redan handlar av mig vet ju redan att jag är med i Nordiska motståndsrörelsen och det är inget som bekommer dem, för vanliga människor respekterar ju också att vi har åsiktsfrihet.

Slutligen får P-O frågan av Tommy om han nu tänker avveckla sitt engagemang i Nordiska motståndsrörelsen.

— Nää, det har jag ju inga planer på svarar P-O och skrattar.


AFA:s brev


Hör här hela samtalet från senaste avsnittet av NR Bohuslän. Samtalet inleds 37:57

Från Nordisk Radios redaktion fann vi P-O:s berättelse både inspirerande och mycket underhållande. Samtidigt vill vi betona att detta de facto är ett hotbrev där personerna bakom “AFA Fyrbodal” på ett mycket gement sätt faktiskt hotar Per-Olas familj, hans barns vänner osv. Vi efterlyser därför information om personerna bakom AFA Fyrbodal, men också alla de som understödjer deras verksamhet och därför medverkar till hoten. All information är av intresse och kan skickas till [email protected] eller förmedlas via andra kanaler.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

2
Kommentarer

Please Login to comment
2 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
2 diskussionsdeltagare
FredrikaJan senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Jan
Lyssnare

Vad AFA inte inser är att en uthängning med namn och bild kan vara en befrielse. Nu är det gjort, nu är det officiellt. Den stora fördelen är det som Elin nämnde i programmet om att vanliga människor söker upp en lite diskret och vill prata fritt. Jag liknar det som att när man blir känd som nationalsocialist då fungerar man som en politisk åskledare för alla förbjudna samtalsämnen som inte är tillåtna att tala om när vanligt pratar sinsemellan.När folk får prata med en nationalsocialist törs de.öppna sina hjärtan på ett sundare sätt än som Reinfeldt menade.

Fredrika
Lyssnare

De jobbar helt mwd att genom hat och hot förfölja vanligt folk. Vad spelar deras vanföreställningar för roll? Kristersson är nazist för han har träffat Åkesson. Ebba busch Thor är nazist för hon talade om att börja prata med åkesson. Eftersom de flesta numera är nazister är ju det den nya normen. Det är det onda fåtalet bolsjeviker som måste hindras från att bedriva hot och terror.