Gratis reklam för NR Bohuslän i Bohusläningen

Det är efter att stiftelsen Expo utmålat Uddevalla som ett “nazistfäste” som tidningen Bohusläningen gjort en reportageserie i ämnet. Samtidigt som Bohusläningen hänvisar till AFA-anstrukna Expo, som grundades av och fortfarande har samarbete med våldsvänstern, utmålar man ett lokalradioprogram som särskilt hotfullt och farligt.


Foto: Skärmdump från Bohusläningens artikelserie om “nazismen” i Uddevalla.

Under fredagen gjorde Bohusläningen reklam för Nordisk Radios lokalradioprogram NR Bohuslän. I artikeln Uddevalla bas för nazistisk lokalradiostation framgår det att Bohusläningens Niclas Jonasson både lyssnat och läst programbeskrivningen för NR Bohuslän, även om han kanske inte helt oväntat förvränger innehållet och utelämnar väsentlig information. Bohusläningen skriver:

“Den beskriver sig själv som nästan helt avskalad från ideologi, men ideologin lyser tydligt igenom. ‘Invandringsproblematik, korruption i kommunen, mygel eller lögner i lokalmedia’, tas upp som exempel i programbeskrivningen.”

NR Bohuslän vet inte huruvida Niclas Jonasson eller Bohusläningens redaktion har läst många poäng i statsvetenskap, men frågor som rör invandringsproblematik och lögner i Bohusläningen och annan lokalmedia har inte så mycket med ideologi att göra. Om man läser hela stycket, även de rader som Niklas Jonasson avsiktligt utelämnade i sin artikel, får man en bättre bild av vad som menas:

“Främst ska lokalradio ta upp problem som vanligt folk stöter på i vardagen som vi i rörelsen och vanliga lokalbor har gemensamma intressen av att bekämpa: invandringsproblematik, korruption i kommunen, mygel och lögner i lokalmedia och så vidare.”

I programbeskrivningen framgår även att man “verkar lokalt för att nå nationella, invandringskritiker eller helt normala lokalbor i sändningsområdet”. Det finns flera nationalsocialistiska poddar på Nordisk Radio men NR Bohuslän är inte ett specifikt nationalsocialistiskt program och definitivt inget “nazistiskt” sådant.

LÄS ÄVEN: NR Bohusläns programbeskrivning

 


I Bohusläningen hittar man den verkligt seriösa journalistiken

Artikeln fortsätter sedan i samma förutsägbara stil, med cherry-picking och rena spekulationer, där det verkar på Bohusläningen som att NR Bohuslän mestadels diskuterar “a-traktorer till tidigare aktioner mot oliktänkande”. När programmet snarare tar upp just sådant som står i programbeskrivningen: invandringsproblematik, korruption i kommunen, mygel och lögner i lokalmedia och så vidare.

Att Uddevalla är “bas för nazistisk radiostation” som har “fokus på Fyrbodal” är också en sak som kanske inte heller är helt korrekt. Visserligen är programledaren från Ljungskile, som ligger i kommunen, men annars är övriga medarbetare från Bohuskusten, Munkedal och Kungälv samtidigt som sändningsområdet och de ämnen som tas upp omfattar hela Bohuslän. Det ska dock sägas att NR Bohuslän har flest lyssnare från just Uddevalla, en siffra som tack vare gratisreklamen från Bohusläningen knappast lär minska.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment