NR Bohuslän

Fokus

Lokalradio varvar lokala nyheter och historia med lokal aktivism på ett så lättsamt sätt som möjligt.

Målgrupper

Lokalradio verkar lokalt för att nå nationella, invandringskritiker eller helt normala lokalbor i sändningsområdet.

Arbetssätt

Lokalradio är nästan helt avskalat från ideologi. Främst ska lokalradio ta upp problem som vanligt folk stöter på i vardagen som vi i rörelsen och vanliga lokalbor har gemensamma intressen av att bekämpa: invandringsproblematik, korruption i kommunen, mygel och lögner i lokalmedia och så vidare.

För att motverka att det blir för mycket svarta piller i programmet tar lokalradion också upp mer folkliga arrangemang och upphöjer områdets egna historia.

Eftersom lokalradio vänder sig till ”vanliga svenskar” är inte bara ämnen utan också ton och annat anpassat för målgruppen. Skratt, humor, spänning, intriger och lättsamhet är inte helt ovanligt.

Trots alla dessa anpassningar är lokalradioprogrammen inte tillrättalagda eller avskalade. Det ska fortfarande kännas PK-befriat och radikalt.

Målsättningar

Vår lokalradio ska vara ett naturligt val att lyssna på för alla svenskar i sändningsområdet som är emot mångkultur och massinvandring.

Lokalradio fungerar även som ett instrument för att normalisera rörelsens åsikter och de personer som verkar i området. Lokalradio ska även visa att rörelsen engagerar sig i lokala frågor och problem vilket bidrar till en samhörighetskänsla med folket.