Varför går Anna-Lenas mördare lös – i Kungälv?


SiS ungdomshem Nereby. Foto: Nordfront.se

Anna-Lena Lernhedes mördare, som NR Bohuslän tidigare avslöjat är en afghan som tidigare själv uppgett att han är 16 år, har nu återigen rymt från ett SiS-boende. Säkra källor gör gällande att han setts till på City Gross i Ytterby, Kungälv. Det är några kilometer bort från mordplatsen, eller en 7 minuters bussresa bort.

Enligt andra källor ska det röra sig om en rymning från SiS ungdomshem Nereby i Harestad, Kungälv. Ytterby är från Harestad den närmsta “stora” orten innan man kommer till Kungälv.

Som Kungälvsbo, som har barn som går på samma skola som mördaren gått, blir man minst sagt förbryllad över det här haveriet. För att inte tala om förbannad på de styrande i Kungälv som spottar på Anna-Lena och hennes anhöriga. Jag var själv på ett kommunfullmäktigemöte där Miguel Odhner (S) grät krokodiltårar över mordet. Hycklande svin!

För Odhner och Kungälvs kommun kände av allt att döma att det var lämpligt att placera mördaren i samma kommun som Anna-Lenas anhöriga bor trots att de vet att han är rymningsbenägen och rymt flera gånger tidigare. Uppgifter jag själv fått mig tillhanda var att han efter mordet placerades på ett boende i Göteborg, varför förflyttades han tillbaka till den ort där han begick mordet?

Därtill på ett ungdomshem med uppenbart bristfällig säkerhet. där en lärare nyligen utsattes för ett mordförsök och där det uppenbarligen är lätt att avvika från. Bara för någon vecka sedan rymde en annan intagen från Nereby.

Länken ovan går för övrigt till Kungälvs-Posten. Tidningen skrev flera artiklar om nämnda rymning, men har totalt mörklagt att Anna-Lenas mördare går lös. Att en svensk kvinna knivmördas av en afghan på öppen gata måste såklart tystas ner.

Att vi överhuvudtaget vet något om mördaren kan vi tacka NR Bohuslän för. Tack vare NR Bohuslän vet vi hans ursprung, hur han ljugit om sin ålder och andra omständigheter. Nu vet vi också att han har rymt och kanske fortfarande befinner sig på fri fot.

Jag vill passa på att tacka alla Kungälvsbor som lämnat uppgifter till antingen NR Bohuslän eller mig personligen. Fortsätt med ert goda arbete!

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment