Gick ni på den?

Under måndagen publicerades Nordisk Radio en artikel med den stora nyheten att Moa Wallin skulle komma att gästa Radio Nordfront på söndag, huvudsakligen för att en gång för alla dementera hennes påstådda sympatier med nationalsocialismen.

Som de flesta av er gissat var det förstås ett aprilskämt. Även om inte alla lurades så måste jag säga att jag är rätt nöjd med skämtet, eftersom det var roligt och inte heller helt otroligt.

Radio Nordfront gästades för några år sedan av en annan etablissemangsfigur, nämligen skådespelaren Jonas Inde. Idag är han en etablerad person bland oppositionella, men det var Radio Nordfront som var först bland alternativmedia att ha honom som gäst, och på den tiden var det revolutionerande!

Sedan dess har vi haft en rad spännande gäster. Jag minns själv den tiden, innan jag själv blev en av medarbetarna i Radio Nordfront, när jag exempelvis lyssnade på avsnittet då Tobias Lindberg och Bechir Rabani gästade.

Tobias Lindberg – som först var röding, sedan så kallade sanningssökare och slutligen nationell – kom så småningom att ansluta sig till Nordiska motståndsrörelsen och är idag min radiokollega i Radio Nordfront.

Bechir Rabani gjorde ett väldigt uppskattat och värdefullt arbete som medborgarjournalist innan han tragiskt avled alldeles för tidigt 2017.

En annan minnesvärd gäst är förstås rödingclownen Elias Lodin, som gjorde bort sig totalt när han försökte sätta “nazisterna” i Radio Nordfront på plats. Hans svårigheter att svara på en enda vettig fråga får mig än idag att mysa inombords.

Eller varför inte intervjun med trollet Fredrik Vargas, som Radio Nordfront-gänget trodde var Folkets demonstration-Fredrik Vargas men som egentligen bara var en skön snubbe med samma namn som spelade med och i slutändan bjöd på många skratt.

Vi har även haft en del kontroversiella gäster, såsom Palmespanaren Claes Hedberg som jag skrev om i ett tidigare blogginlägg.

Med allt detta sagt hoppas jag förstås att Moa Wallin i framtiden kommer gästa Radio Nordfront, den öppna inbjudan kvarstår! Eller för den delen någon annan från etablissemanget. Det behöver inte ens vara en smygdissident som Wallin, utan även någon ärkeliberal skurk som vill bevisa hur lätt man diskuterar ner en “nazist” skulle vara kul.

Vilka har era favoritgäster i Radio Nordfront varit? Och vem skulle ni helst se gästa i framtiden?

Av någon outgrundlig anledning har "We Are Dalarna" lagt upp Elias Lodins insats i Radio Nordfront, vilket är tur eftersom samma klipp raderats av Youtube när Radio Nordfront laddat upp det.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

1
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
1 diskussionsdeltagare
Daemon Lifsferill senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Daemon Lifsferill
Redaktör
Daemon Lifsferill

Frank L. Desilva måste ju nämnas!