Fake news i Mer än ord

Till min stora förskräckelse har jag noterat att det spridits fake news i aktivistpodden Mer än ord och dessutom på Nordiska motståndsrörelsens organisationsida, bägge gångerna av Almrötterna i Näste 2. Utvecklingen är så pass oroande att jag nu måste sätta ned foten.


Lügenmaul till höger

Farsen började efter att sanningen om en specifik händelse kommit ut i senaste avsnittet av Ledarperspektiv i samband med att nationaldagsfirandet i landets nästen kom på tal. I Näste 2 hade vi spelat brännboll och jag själv var, som sig bör, i det vinnande laget. Vi gjorde flest varvningar, brände ut flest från motståndarlaget, tog flest lyror. Detta vet pappa och son Almroth – och alla andra medverkande för den delen.

Döm då av min förvåning när domaren sedan utsåg det förlorande laget som det segrande. Att denna fars ens kunde ske berodde på att det hade utsetts två olika domare (en för varje halvlek) som räknade poäng totalt olika. Jag vet inte om en av dem räknade upp och ned eller om han efter matchen fick en extra hamburgare, men fel blev det. Så när Simon Lindberg ställde en rak fråga om det hela valde jag att redogöra för händelsen på ett sanningsenligt sätt.

Mer oärlig var Alexander Almroth när han sedan skrev en artikel om nationaldagsfirandet till Motståndsrörelsens hemsida. Alexander var inte en spelare men däremot en arrangör av arrangemanget och således ansvarig för domarhaveriet (vilket gör att det är missgynnande för honom att fusket dras dras upp inför allas beskådan). I artikeln skriver han att “trots att det egentligen främst var menat som en lek för barnen tog vissa det på lite för stort allvar” och att det var “dödligt allvar för vissa” med hänvisning till vad jag sagt i Ledarperspektiv. Notera här att han inte avfärdar att det var fusk men att han däremot raljerar och försöker skjuta ned all kritik mot domarhaveriet.

En parentes i fallet är att Alexander Almroth under förra årets midsommar rätt kraftigt jämrade sig då han hamnade i barnlaget. Om hans jämrande berodde på att han blev misstagen för ett barn eller för att han är en dålig förlorare när det kommer till brännboll låter jag vara osagt.

Efter detta tas saken upp i fake news-podden Mer än ord. Nu var det Alexanders pappa, Samuel Almroth, att utmana sanningen (sånt där går väl i släkten, antar jag).

Att Samuel talar i egen sak och vill försvara sig när han avslöjas som en del av det fuskande laget går väl kanske att relatera till (men det är fult att ljuga, Samuel!). Vad som är mer oroväckande är att programledaren Marcus Nordh bidrar till att sprida fake news genom sin kommentar om “det klassiska skylla på domaren-förlusten” och att producenten Anders Sundström sedan väljer att gerillasläppa avsnittet fast att han vet att det innehåller lögner och förtal. Det kan även ses som ett uttryck för anarki gentemot hela Nordiska motståndsrörelsen. Detta då, som bekant, allt som framkommer i Ledarperspektiv kan anses vara sanktionerat av organisationen”.

Vad gäller min “kamrat” Samuel kan nämnas att jag var ute och vandrade med honom i helgen. Vi pratade faktiskt om det senaste Mer än ord (som jag då ännu inte hade hört) men han valde att inte säga något om sina påhopp. Att ljuga och förtala görs nog bäst i lönndom.

Summa summarum så kan vi konstatera att två radiobabblare, en programledare och en producent i Mer än ord är spridare av fake news, vilket gör att hela podden kan ses som kompromotterad. Det är en allvarlig utveckling vi nu ser.

Slutligen vill jag påpeka att jag inte på något sätt är en dålig förlorare. För att vara dålig förlorare måste man först förlora, något som enbart Almrötterna är bekant med.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment