URKULT #07: Memorandum över Pestens år MMXX

I detta avsnitt av Urkult har vi gått utanför våra vanliga tematiska mallar för en mer lättsam återblick av det gångna året, som inte endast bjöd på pest, död och nedstängning utan även en hel drös med fantastisk mörk musik.

Vi får också i avsnittet tyvärr meddela att vår forne programledare Amelia Lundqvist lämnat Urkult för att kunna fokusera på andra förehavanden i sitt liv. I stället axlar Ulf Larsson rollen som programledare och vi har äran att presentera Linus Persson som ny medarbetare. Många av lyssnarna känner säkerligen redan till Linus genom hans insatser i Kulturbunkern och som skribent på Nordfront, och vi är säkra på att han kommer att bli en stor tillgång för Urkult.

Linus Persson, till höger, diskuterar black metal i Kulturbunkern. Foto: NTV Nord.

Bortsett från det genomgående musikaliska temat så förs lättsamma diskussioner om allt ifrån Rogga Johanssons otaliga dödsmetallband, kontroverserna kring Urkult under 2020, Rogga Johanssons otaliga bandprojekt och om nazism hör hemma i hårdrock.

Ny logotyp

Konstnären Jaerteikn, som är ett är en av Urkults ärade lyssnare, och som designat flera albumomslag till diverse black metal-band såsom exempelvis Wagner Ödegård har dessutom designat en ny logotyp till Urkult som vi stolt presenterar. Den kan också ses som ny header på Urkults sida här på Nordisk Radio.

Följ gärna Jaerteikn på Instagram.