Open Mic: Skräck

Daemon från Lifsferill komponeras ihop med Martin Saxlind (Radio Nordfront) Daniel Olofsson och Linus Persson från Kulturbunkern samt Nordfront-skribenten Henrik Gustafsson. I en långkörare djupdyker herrarna ner i skräckfilmens värld.

Programmet tar avstamp i filmen Det som går på bio just nu och fortsätter med diskussioner kring bokens författare Stephen King, till H.P Lovecraft och en mängd andra författare och filmer. Samt inte minst skräck som fenomen.

Detta är det första avsnittet i den nya satsningen “Open Mic”. Lyssna på Radio Nordfront ikväll för att få veta mer om vad detta är och håll utkik på Nordisk Radio i dagarna för en artikel.

NR Special innefattar alla avsnitt från Nordisk Radio som inte tillhör något av de ordinarie programmen.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

3
Kommentarer

Please Login to comment
3 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
1 diskussionsdeltagare
Fredrika senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Fredrika
Lyssnare

Jag läste fel, tyckte det stod Dream team samlas för att diskutera. Men det blev ju rätt ändå. Vad kul ni tänker prata om Lovecraft. Då kanske ni kommer in på Alien och Dune………

Fredrika
Lyssnare

Värt att notera är att Motorsågsmassakern utnyttjades i svensk politisk debatt för att propagera för censur. Många samhällsdebattörer tyckte sadismen i den var för hemsk. Men filmens syfte var att kritisera den dåliga industriella djurhållningen i USA där man misshandlade slaktdjur och behandlade dem respektlöst medan de levde. Profiten var det enda som räknades. Tobe Hoopers avsky för industriell djurmisshandel fick honom att vända slaktverktygen mot människan. Säkert skulle många vänstermönniskor som på 70-talet krävde censur idag kunna använda filmen som propaganda för köttfria livsmedel eller i klimatdebatten tex.

Fredrika
Lyssnare

Fint att ni tänkte på Candyman som absolut är Clive Barkers bästa grej , mycket bättre än Hellraiser. Men det tycker jag nog för att det egentligen inte är en skräckfilm utan handlar om en kvinnas psykiska fall i sinnessjukdom precis som japanska Dark Water ni nämner och även juden Roman Polanskis film Repulsion som ni inte nämner. Kanske hans bästa film. Och holocaustfilmen Pianisten är hans sämsta. Candyman är inte antivit tycker jag. Den visar ju dessutom de svarta bostadsområdena där det svarta våldet regerar. Inte i förhärligande stil heller. Virginia Madsen är fantastisk i Candyman! Sämsta förvandlingsscenen som… Läs mer