Om Open Mic

Öppen Mic/Open Mic är en ny satsning från Nordisk Radio som innebär att “vem som helst” kan använda vår plattform för att prata om “vad som helst”.

Vi har nu sänt två program under Open Mic-paraplyet. I det första programmet medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen om fenomenet “Skräck”. I det andra programmet diskuterade helt icke-anslutna personer om “Folkutbyte och “Återvandring” inför den kommande demonstrationen i Stockholm den 3 november. Syftet är alltså att alla som har något vettigt att säga ska få komma till tals, oavsett eventuell organisationstillhörighet.

Vad vi vill åstadkomma med “Open Mic” är att samla kunskaper och erfarenheter från alla möjliga håll och göra program som inte enbart låter andra komma till tals utan också erbjuder intressanta ämnen som kanske inte får plats i den ordinarie strukturen. Har du nördat ner dig i esoteriska ämnen och vill prata mer om det? Eller är det mer lättsamma saker som NES och SNES som gäller? Är ni ett gäng före detta rödingar eller några som var aktiva i det nationella motståndet på 90-talet? Eller tränar ni allehanda kampsporter som ni vill lyfta fram? Västerbottensförfattare, svensk gruvverksamhet…möjligheterna är obegränsade.

Sitter du inne på spännande kunskaper och erfarenheter men vill vara anonym? Inga problem. Fingerade namn är inga problem för oss och det finns även röstförställningsprogram som fungerar på ett bra sätt. Vi kommer inte gå ut med din identitet!

Vi vill hålla högt i tak, men det innebär naturligtvis inte att vi inte kommer att granska programmen eller att vi tillåter vad som helst. Direkta felaktigheter i frågor av mer avgörande natur är vi inte intresserade av. Exempelvis påståenden som att “Hitler var jude” eller likande teorier.

Sä här går ni tillväga

  • Skicka in ditt förslag till [email protected]. Förklara vad ert program kommer att handla om och vilka möjligheter ni har. Sköter ni all produktion själva eller behöver ni hjälp? Behöver ni även få hjälp med artikel/bild och så vidare? Kanske är det så att du besitter någon särskild kunskap, men är ensam om det i din egen krets? Då kan vi eventuellt para ihop dig med någon annan.
  • Därefter spelar ni in programmet. Vi kan undervisa er i hur ni gör och vilket program ni bör använda er av samt hur ni sparar filen och skickar det vidare till oss.
  • Slutligen så publicerar vi artikeln. Har ni några önskemål om hur saker och ting ska formuleras och vill höra och se slutresultatet inann publicering så är vi lyhörda inför era önskemål. Vi publicerar inget som ni absolut inte vill ska sändas.

Lycka till!