Rapport från Anglo-Ön

Det är vitt på sydkusten. Det är något som kan kännas främmande för folk att höra då man tänker på England numera, att det fortfarande skulle vara ett vitt och trevligt land vistas i. Vi har nåtts av många svarta piller här i Norden, främst från vår alternativa media som berättar om hur London blivit 51% icke-vitt, hur knivvåldet och syra-attackerna exploderat och våldtäktsligorna härjar i småstäderna. Jag säger inte att de inte är sanna piller men jag vill påstå att sydkusten är annorlunda. Här har England till stor del bevarats, engelsk kultur och tradition såsom strandstugor, tea time, klippta häckar, hus i sten och hjärtliga hälsningar på främlingar (inte rasfrämlingar) frodas i mångt och mycket. Sydkusten är vit och mångkulturens kaos kan för en stund ignoreras.

Med det sagt så vill jag inte påstå att sydkusten inte har sina egna problem, ett exempel på dessa problem är Brighton. Ofta benämnt som gayhuvudstaden i Europa så är Brighton en stad som är på väg att sjunka rakt ned i träsket. Det första som slår mig då vi vandrar ut på gatorna är alla gayflaggor som vajar i vinden, i butiker, längs gatorna och hängandes på fasaderna. Det andra är alla de hemlösa som sitter längs gatorna. De satt inte där för tio år sedan då jag för första gången besökte staden. De var samtliga vita och vissa hade gått så långt som att slå upp tält i gränderna. De sa inte “hej hej” och väntade på att den svartmuskiga hallicken skulle plocka upp dem efter dagsskiftet. Nej, de såg snarare ut som utbrända vita hippies, gamla och unga, som kanske försent insett något fundamentalt, att loda omkring på gatan inte är att leka med. Det får mig osökt att tänka på Kalifornien och den kommande pesten. Kanske kommer Brightons liberala homoglorifierande hippiedekadens att bita dem i röven en vacker dag?

Brightons forna arkitektur som förgyller kustlinjen är anrik och vacker, men den blandas absurt med betongklossar och saker som du skulle kunna hitta i Östtysklands kommunistgetton (Skulle haft ett fotoexempel, men det har jag ju givetvis inte).  Jag finner detta absurt eftersom att i andra situationer då det gäller byggande, såsom i tätbebyggda villaområden, så är det väldigt viktigt att få sin nya hustaksfärg godkänd av kommunen innan den implementeras och då den riskerar att skada den överskådande estetiken i bygden. Detta då, samtidigt som man kan blanda viktorianska mästerverk med omålad betong. Absurt var ordet.

På vägen tillbaka från Brighton reflekterar jag en stund över hur sydkusten en dag kommer behöva brottas med mångkulturen, det är oundvikligt med tanke på hur lite livskraft det finns kvar i dess folk. Inget motstånd och obehagligt högintensiv repression för dem som beslutar sig för att göra mer än ord. Då jag för tio år sedan nyfiket hade blickat ut genom bilrutan och njutit av den vackra engelska landsbygden som seglar förbi, så blickar jag nu istället ned i min bok, Göbbels Dagböcker, och drömmer mig tillbaka till en lovande framtid.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

1
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
1 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
1 diskussionsdeltagare
Stephen senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Stephen
Lyssnare

Where’s a “Crush the homo lobby” banner when you need one?