Om det superlånga avsnittet med Elise Rydahl

Sedan en tid tillbaka har vi på Radio Nordfront beslutat att begränsa sändningstiden för programmen till cirka två timmar. Vi blev så nödgade med tanke på att vi är ett gäng väldigt pratglada medarbetare som gärna skulle fortsätta in på småtimmarna med att diskutera allt mellan himmel och jord om ingen stoppar oss.

Begränsningen var dels för lyssnarna skull, för att det är svårt att orka med så långa program, men dels även för vår egen skull eftersom många av oss måste stiga upp tidigt dagen efter.

Under söndagens avsnitt, RN Direkt #130, kom vi dock att överskrida den tidsbegränsningen med råge. I slutändan var klockan över halv tolv innan jag kunde tacka för oss. Jag tänkte i detta inlägg förklara mig lite, i egenskap av programledare.

Jag insåg redan innan programmet att det skulle bli svårt att hålla två timmar, även om jag inte trodde vi skulle komma att sända så pass länge. Därför föreslog jag för mina medarbetare  att vi skulle stryka ett ämne, nämligen masskjutningar och false flag. Detta ville dock ingen göra och med tanke på att Jonas De Geer var med – som har en kanske liten annan syn på detta än mig och Tobias Lindberg – tänkte även jag att det vore synd att missa den diskussionen.

Men framförallt var det Elise Rydahls medverkan som påverkade mitt beslut att inte hugga av programmet strax efter klockan 22. Hennes infallsvinklar var så pass intressanta och ledde till väldigt spännande diskussioner att jag beslutade att göra ett undantag och låta programmet fortgå så länge det behövdes – inom vissa rimliga gränser förstås!

Elise Rydahl i en tidigare intervju med Nya Tider.

Jag visste också att hon själv hade väldigt många bra och intressanta frågor till oss som jag ansåg behövdes ställas för att programmet skulle bli en färdig produkt. Så här i efterhand inser jag ju att vi hade kunnat ägna ett helt avsnitt åt just Elise, hennes historia och hennes funderingar.

Hennes medverkan uppskattades väldigt mycket av oss andra och jag tror att avsnittet kommer att bli en klassiker i stil med en annan rekordlång föregångare som nämndes under gårdagskvällen: Avsnittet där Tobias Lindberg deltog tillsammans med Bechir Rabani innan han själv gick med i Nordiska motståndsrörelsen och blev en del av Radio Nordfronts fasta ensemble.

Det är något speciellt med människor som kommer från “andra sidan” men nu börjat tänka om. Man får inte bara en bild av hur våra politiska motståndare tänker, det bjuder även på en inblick i den typen av uppvaknande och den process vi försöker skapa hos folket. Frågor om vårt politiska engagemang och våra ställningstaganden från en utomstående gör också att vi beskriver dessa saker på ett sätt som vi kanske annars inte hade gjort, just för att mycket av det är sådant vi bara tar för givet.

Men jag tycker också att Jonas De Geers medverkan lyfte detta program. Som “utomstående” – alltså ej medlem i Motståndsrörelsen –  har han ibland lite andra perspektiv som lyfter diskussionerna. Jag hoppas att det inte blir sista gången som han täcker in när någon av oss andra är borta. Och jag tror att lyssnarna håller med!

Som De Geer avslöjade i förra avsnittet av Radio Nordfront kommer han dessutom snart att höras i ett nytt program på Nordisk Radio tillsammans med Jimmy Thunlind.

Så avslutningsvis vill ja rikta ett tack till Elise Rydahl och Jonas De Geer som gjorde detta superlånga avsnitt till ett av de mest intressanta vi sänt på länge!