URKULT #10: Blut und Synth

Synthdriven musik är något som ligger en bit utanför Urkult-medarbetarnas expertis, så vi får utforska ämnet tillsammans med lyssnarna. Som förstärkning gästar vår producent Andreas Holmvall under en del av avsnittet, som skapar egen musik under namnet Tiwaz Tunes (https://t.me/tiwazcomfycorner).

Tiwaz Tunes på Odysee: https://odysee.com/@TiwazTunes:d

Vi ger oss på att försöka definiera vad som går under beteckningen synthmusik, och avhandlar dess historia och viktigaste aktörer.

Sedan läggs fokus på att avhandla olika subgenrer inom synthmusiken som exempelvis Fashwave, Dungeon Synth och Martial Industrial.

Vi drar också fram den stridsyxa vi utlovade i avsnittet innan gällande den eviga ödeskampen som står mellan synthare och hårdrockare där känslorna svallar över i het diskussion. Det går sedan vidare till en annan mycket kontroversiell fråga – den om huruvida synthen har ett existensberättigande i Black Metal-musik.

Avsnittet avnjutes bäst på soliga och etniskt homogena stränder.

Urkult är en kulturpodd som kommer ut en gång i månaden. Inriktningen är mörk musik, såsom svart- och dödsmetall, neofolk och rituell ambient folkmusik. I programmet kommer man att diskutera kulturella frågor som är relaterade till den mörkare musikens värld.

Programledare är Ulf Larsson och medarbetare är Simon Holmqvist och Linus Persson.


Prenumerera på Urkult med RSS