URKULT #15: Det slaviska raskriget: Ryssland vs Ukraina

Urkult är tillbaka med ett rykande färskt avsnitt, där det brutala och långdragna kriget mellan Ryssland och Ukraina en gång för alla benas ut. Det vill säga det Urkult-interna kriget om vilket av länderna som har bästa musikscenarna inom svartmetall. Det vulgärmateriella kriget staterna emellan är i detta sammanhang helt irrelevant.

Unikt för detta avsnitt är att vi för första gången i Urkults historia har med oss en gäst som med sin tillförda expertis på obskyr slavisk svartmetall med nazistiska undertoner, hjälper oss att reda ut denna fråga. Gästen heter Matti, och mer information än så får ni inte, för att skapa en mystisk aura kring personen. Värt att nämna är att vi kom i kontakt via det NSBM-orienterade internetforumet The Black Vault, där han är verksam. Han ville passa på att göra reklam för forumet i avsnittet, så klicka här för en länk till sagda forum.

I avsnittet ställer vi upp låtar från de olika krigande länderna mot varandra, för att sedan i sann korrupt demokratisk anda rösta fram vilket av ländernas låtar som var bäst, för att i slutet av avsnittet kora den evige segraren i slavernas musikaliska raskrig. Missa inte det!

Urkult är en kulturpodd som kommer ut en gång i månaden. Inriktningen är mörk musik, såsom svart- och dödsmetall, neofolk och rituell ambient folkmusik. I programmet kommer man att diskutera kulturella frågor som är relaterade till den mörkare musikens värld.

Programledare är Ulf Larsson och medarbetare är Simon Holmqvist och Linus Persson.


Prenumerera på Urkult med RSS