URKULT #04: I väntan på den yttersta Doomen

Urkults fjärde avsnitt ägnas åt undergång, sorg, långsamma riff, sex och knark. Det är Doom metal som ska avhandlas.

Doom metal är en av de mest spretiga och motsägelsefulla genrer inom den mörkare formen av metal. Den startade i samma stund som Black Sabbath tog sitt första metal-riff och har under åren kommit ta många och ibland kanske oväntade vägar.

Urkultgänget går igenom undergångsmetallens historia, dess kännetecken, tematik och olika undergrenar: alltifrån death/doom metal till funeral doom och episk doom metal.

Man diskuterar även vad lockelsen med att skapa och lyssna på mörk musik kan vara och spelar sina absoluta favoriter inom undergångsmetallens alla utgreningar.

Missa inte att URKULT numera finns på Twitter. Följ oss via kontot Kulturpodden Urkult (@Urkult1).

Nytt från underjorden


Simons tips: Ulfs tips:

Urkult är en kulturpodd som kommer ut en gång i månaden. Inriktningen är mörk musik, såsom svart- och dödsmetall, neofolk och rituell ambient folkmusik. I programmet kommer man att diskutera kulturella frågor som är relaterade till den mörkare musikens värld.

Programledare är Amelia Lundqvist och fasta medarbetare är Simon Holmqvist och Ulf Larsson.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment