Mimers Brunn #3: Sex, livet och döden – del 1

I kvällens avsnitt får Finspångsduon sällskap av Radio Nordfronts programledare Simon Holmqvist!

I detta avsnittet diskuterar Jonas De Geer, Jimmy Thunlind, och Simon Holmqvist intressanta och känsliga frågor som kan anses vara av moralisk karaktär. Utan att moralisera för mycket diskuteras bland annat preventivmedel och abort.

Ett ämne som detta är svårt att fatta kort och därför kommer en uppföljning på detta avsnitt att släppas inom en månad!

Mimers brunn är en radikal patriotisk podcast där viktiga och ofta kontroversiella ämnen diskuteras. Fokus ligger på ideologi och systemkritik, men syftet är inte att ge färdiga svar i alla frågor, utan snarare att genom analys, debatt och provokation engagera lyssnarna till egna funderingar och diskussioner. Mimers brunn framförs som ett samtal mellan de två fasta deltagarna Jimmy Thunlind och Jonas De Geer, ibland kryddat med humor, anekdoter eller rena personangrepp på etablissemangets representanter.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

2
Kommentarer

Please Login to comment
2 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
2 diskussionsdeltagare
FredrikaTobias Lindberg senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Tobias Lindberg
Redaktör
Tobias Lindberg

Intressant program! Det är sådana där ämnen som är medryckande och som man känner att man vill säga något om när man hör er prata. Några saker jag kom att tänka på så här på rak arm är: – Det nämndes vid minst två tillfällen att suggor ibland åt upp sina ungar. Som exempel på att vi inte är som djur. Det beteendet är inte naturligt hos grisar, utan de som gör det är sjuka. Stressade med mera. Även kvinnor har ibland ihjäl sina barn. Ett av få brott där kvinnor är kraftigt överrepresenterade. Ni har rätt i att man… Läs mer

Fredrika
Lyssnare

Ni talar om etik och moral som om det var samma sak men använder ändå båda termer. Ordet etik kommer från grekiskan och moral från latin. Jag tror det finns en konsensus kring att de är exakta synonymer men varför då använda båda? Det finns de som anser att moral är knutet till personen och eller en ingrupp och etik större stystem, tex en stad eller stat. Om det stämmer vet jag inte men många säger etikochmoral. Som om det var två företeelser. Hur är det egentligen? Sedan kan man väl säga att vi lever i en extremt hög moralisk… Läs mer