Att skapa!

Nu på fredag så har vi tänkt att bland annat prata om vad man kan tillverka på egen hand. Jag har genom hela mitt liv pysslat med de mer kvinnliga hantverken men det har inte hindrat mig från att försöka mig på även enklare snickeri, båtbygge och andra mer manliga hantverk, allt med mycket varierande resultat.

Jag har en förmåga att underskatta omfattningen av projektet jag startar och ibland resulterar det i fullständig kaos i flera månader. Vissa projekt har börjat som en liten idé och vuxit sig så pass stora att de tagit över mitt hem totalt. Mitt senaste projekt var groddning och skottodling, det tog snabbt över hela mitt kök men jag lärde mig fort att komma ner på en mer rimlig nivå.

Jag har i mina hantverk utnyttjat och vidareutvecklat de kunskaper och färdigheter jag har samlat på mig sedan barnsben. Till exempel mina kunskaper i kemi som jag fick i gymnasiet kom till användning i tvåltillverkning och knoparna min farfar lärde mig när jag var liten flicka blev senare bland annat armband, söljor och snygga knivslidor. Jag har även skaffat mig mycket ny kunskap i och med mitt pysslande, såsom förbättrade språkkunskaper, materialkännedom och första hjälpen. Vi har alla kunskaper som kan användas till mer än vi tror, det är bara fantasin som sätter gränser.

Vad har du för färdigheter och skapar du något med dina egna händer? Skriv till oss och berätta!

bild: Ärtskott redo att skördas i köket

Mail: [email protected]

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

Kommentarer

Please Login to comment