URKULT #13: War Metal – Svartmetallens skinnskallar

Urkult reser sig ur skuggornas rike efter en längre tids paus från radion, för att behandla den mest extrema musikaliska inriktningen vi någonsin närmat oss i programmets historia.

 

Ämnet för avsnittet är War Metal, som namnet till trots inte har någonting överhuvudtaget med bandet Sabaton att göra, tack och lov. Istället rör det sig om en ytterst brutal och testosteronstinn avart av svartmetallen där termonukleära förintelsevapen, tyngdlyftning och kryptofascism utgör den ideologiska stommen.

Känsliga lyssnare som tycker att den musik Urkult vanligtvis brukar spela låter som fördjävligt oväsen, lär tycka att det här är några resor värre med posttraumatisk stress som eventuell följd. Men den orädde bjuds utöver musiken på prima underhållning av diskussionerna som uppstår kring subgenren, vilka behandlar allt från perverterade getter till varför kroppslig övervikt är en fördel för musiker inom fältet.

Nytt på Urkult-fronten är att vi även nu går att finna på Telegram genom den här länken. Ambitionen är att det, utöver att fungera som nyhetskälla för nya avsnitt, ska läggas upp innehåll som kompletterar avsnitten och få en lite mer interaktiv kontakt med lyssnarna.

Urkult är en kulturpodd som kommer ut en gång i månaden. Inriktningen är mörk musik, såsom svart- och dödsmetall, neofolk och rituell ambient folkmusik. I programmet kommer man att diskutera kulturella frågor som är relaterade till den mörkare musikens värld.

Programledare är Ulf Larsson och medarbetare är Simon Holmqvist och Linus Persson.


Prenumerera på Urkult med RSS