URKULT #14: Uppesittarkväll med Julkult

Denna midvinter kommer Urkult att sända en uppesittarkväll, vilket blir programmets första live-inspelning någonsin.

Kvällen till ära kommer vi frångå från det ordinära temat där vi djupdyker ned i extrem subkulturell musik, för att istället ha ett bredare innehåll, så att även de som inte gillar den musik Urkult vanligtvis behandlar skall kunna lyssna utan att riskera att drabbas av slaganfall av innehållet. Men vanan trogen så kommer det musikaliska innehållet rikta sig mot lite mer udda julmusik än den sliskiga och plastiga smörjan gammelradion spyr ur sig på upprepening fr.o.m. novembers början.

Avsnittet kommer inte att behandla något speciellt tema ingående, även om säsongens högtider kommer diskuteras, utan ha lite lösare tyglar där ordet får vandra ganska fritt.

Utöver de vanliga pratmakarna så kommer gäster bjudas in vid olika tillfällen och live-sändningens tekniska bitar att skötas av Andreas Holmvall, programmets tidigare producent och mannen bakom Nordic Frontier, som också kommer att medverka i sändningen.

Det kommer att bjudas på en hel del smått och gott med andra ord. Så förskansa er framför radion med pepparkakor och sprätta upp en julmust eller julöl och var redo för drabbning!

Urkult är en kulturpodd som kommer ut en gång i månaden. Inriktningen är mörk musik, såsom svart- och dödsmetall, neofolk och rituell ambient folkmusik. I programmet kommer man att diskutera kulturella frågor som är relaterade till den mörkare musikens värld.

Programledare är Ulf Larsson och medarbetare är Simon Holmqvist och Linus Persson.


Prenumerera på Urkult med RSS