Se upp för Antifa-troll på sociala medier

Häromveckan började Thomas Rosseau följa Nordisk Radio på Twitter. Att Rosseau skulle följa oss verkar inte alls osannolikt då han är ledare för den amerikanska organisationen Patriot Front som nyligen besökte Nordiska motståndsrörelsen i Sverige. På kontot görs en hel del reklam för Patriot Front, dessutom fanns andra nationella som följde kontot. Helt i sin ordning alltså, kan tyckas.

Men innan Nordisk Radio följde tillbaka eller till och med kommunicerade med personen ifråga, gick vi direkt till källan för att ta reda på om den verklige Thomas Rosseau är personen bakom kontot. Beskedet vi fick var att Thomas Rousseau inte alls ligger bakom kontot utan att det är fake-konto som drivs av Antifa.

Vi beslutade att röja “hemligheten” i senaste avsnittet av Nordic Frontier då det är den av våra poddar som når ut till flest internationella lyssnare och därför också en hel del Patriot Front-sympatisörer. Sedan Nordisk Radio började gräva i detta för en vecka sedan har fake-kontot förlorat 100 följare.

Att Antifa skapar ett fake-konto som man kontinuerligt uppdaterar med propapaganda till förmån för sina meningsmotståndare kan tyckas märkligt, men har ett syfte. De upprättar listor på nationella som man kan använda för att försöka göra livet surt för dem. De skaffar underrättelser, listor över konton som de massanmäler med mera.

Det aktuella fake-kontot är visserligen mest intressant för amerikaner, men fenomenet med vänsterextrema troll är definitivt en verklighet även i Sverige. Sedan Afa och andra vänsterextremister förlorade kampen om gatorna för några år sedan har de få kvarvarande tagit sig in på sociala medier där de utger sig för att vara nationella i syfte att skapa split mellan nationella men också skaffa sig information.

En del av dem är avlönade av systemet för just detta ändamål och andra premieras på andra sätt. Med olika belöningssystem och resurser bakom sig innebär det att de kan lägga ner stor tid och möda på just denna subversiva verksamhet.

Även om det kan tyckas irrationellt att lägga ner all sin vakna tid på att bekämpa meningsmotståndare (istället för att främja för sin egen sak) kan det förklaras med just belöningssystem som den rådande makten erbjuder dessa i olika former. Detta i kombination med den mentala ohälsa de lider av där de ofta visar sig vara besatta av att vilja skada andra människor.

Som nationell på sociala medier bör du först och främst fundera vilka det är som sprider skit mot andra nationella? Är personen verkligen nationell som han påstår eller är det bara ännu ett av systemets extremvänstertroll? Varför skriver personen som hon gör och är verkligen kritiken konstruktiv? Vad kan du vidta för motåtgärder för att förhindra denna subversiva verksamhet?

Du bör vidare försöka undvika att kontakta personer privat om du inte vet vilka de är. Om du ändå gör det bör du vara vaksam och inte lämna ut någon information som kan användas för att skada dig eller dina kamrater på något sätt.

Slutligen är det inget som hindrar dig från att lämna ut desinformation till “nationella” som du vet är vänsterextremister eller skapa egna fake-konton i deras namn.

Att tänka på hur och med vem du kommunicerar med innebär inte att du måste vara paranoid och misstänka allt och alla, men lite vaksamhet och sunt förnuft tar dig långt.

Fake-kontot nedan. Passa på att anmäla det om du har Twitter.