Nordfront VS Nordisk Radio

Vad skiljer och förenar Nordfront och Nordisk Radio? Här följer en guide för alla läsare och lyssnare.

Nyligen flyttades den största delen av radioverksamheten över till den nya sidan Nordisk Radio. Detta innebär att du måste besöka två fantastiska sidor för att få tillgång till allt material (som naturligtvis är gratis). Denna förändring kommer att ge radioverksamheten ett helt eget utrymme men också påverka Nordfront.se. Nedan listar vi de viktigaste förändringarna.

Mer nyhetsbetoning på Nordfront. När radioartiklarna inte längre kommer ta upp samma utrymme på Nordfront kommer Nordfront att återigen fokusera på att vara en nyhetssida. Detta innebär nyhetsrapportering och skrivna ledarartiklar som i första rummet rör nyhetsrelaterade händelser.

Andra funktioner på Nordisk Radio. Radiosidan blir av naturliga orsaker mer opinionsbildande, men kommer också att ha annat material som Nordfront inte har, såsom blogginlägg och urklipp. Om Nordfront kommer att fokusera mest på att rapportera om nyheter kommer Nordisk Radio vara av lite mer blandad karaktär och ha mer lättsamt och personligt innehåll och lite mer humor vid sidan av själva programmen.

Vad gäller själva programmen satsar Nordisk Radio på att tillhandahålla sådana för alla målgrupper. Det innebär att det kommer att finnas nischade program för mindre målgrupper, men också program som mer tilltalar massan.

Även Nordisk Radio sysslar med nyhetsbevakning (Se: “Nyhetsbevakning på två olika sätt” nedan) även om det inte är det prioriterade. Om du enbart vill ha tillgång till de stora nyheterna är Nordfront det självklara valet.

Nordisk Radio kommer även att jobba en del med längre ljudklipp, intervjuer och liknande material när det nu finns en egen sida som ger dessa möjligheter.

Nordfront och Nordisk Radio samverkar. Det kan finnas urklipp ur radioprogrammen som Nordfront kan hämta och göra till nyhetsartiklar och det kan finnas radiorelaterade artiklar som Nordfront skriver och som Nordisk Radio hämtar därifrån.

Nyhetsbevakning på två olika sätt. Nordfront publicerar rikstäckande nyheter som är av högsta vikt för alla svenskar. Samtidigt utvecklar Nordisk Radio lokaljournalistiken som nyhetsbevakar de områden där lokalradio finns och rapporterar nyheter som är av högsta vikt för de som bor i det aktuella området.

Då Nordisk Radio och Nordfront samverkar kan det bästa från lokalradion även hamna på Nordfront i form av nyhetsartiklar, men om du vill få reda på allt som rör ditt område är Nordisk Radio det självklara valet. Tanken med lokalradion är att den ska finnas över hela Sverige.

Vissa av programmen dubbelpostas. För att lyssna på alla radioprogram måste du helt enkelt besöka Nordisk Radio eller prenumerera på Spreaker. Det finns emellertid tre radioprogram som under sändning kommer att frontas även på Nordfront. Dessa program ser vi som särskilt viktiga då de representerar Motståndsrörelsens officiella ståndpunkter (Ledarperspektiv), aktivistkadern (Mer än ord) samt utgör Nordisk Radios ledande program som kommenterar de större nyheterna (Radio Nordfront).

Nya radioprogram. Att radioprogrammen tidigare “spammat” Nordfront ledde till att flera planer på nya radioprogram lades på is. Med en egen sida är detta problem ur världen och nya program är på gång, det första av dem förhoppningsvis inom 1-2 veckor.

Det finns ytterligare planer på uppdelningar. Motståndsrörelsens verksamhet expanderar så kraftigt att vi inte längre kan ha allt på en sida (Nordfront). Nordisk Radio, men också delvis NordicResistanceMovement.org föddes ur idén om att vi måste dela upp verksamheten med hjälp av olika sidor.

Utan att lova för mycket har vi diskuterat möjligheterna att längre fram kunna ha sidor för Nordfront TV, Nordiska motståndsrörelsen, lokala nyheter, viktiga ideologiska alster m.m. Kanske även en sida som samlar materialet från ALLA sidor på ett bra sätt.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

2
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentarstråd
1 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
2 diskussionsdeltagare
Fredrik VejdelandFredrika senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Fredrika Lampenschirm
Läsare

Rubriken ser ut som om NR var i konflikt med Nordfront 😀

Fredrik Vejdeland
Chefsredaktör
Fredrik Vejdeland

Självklart. Det är ung och fräsch mot gammal och trött 🙂