Föreläsning och diskussion med Marcus Nilsson från Sensus

Marcus Nilsson från Sensus föreläser on Svenskhet och nationalism men blir ifrågasatt av åhörarna.

Den 5 mars hölls ett föredrag om bland annat svenskhet på Frölunda kulturhus, det anordnades av Sensus studieförbund som en del av projektet Stämplad ett samarbete mellan Forum för levande historia, Sensus, Västarvet, folkhögskolor och bibliotek i Västra Götalandsregionen.
Utställningen Stämplad handlar om kategorisering av människor och fokuserar mycket på den påstådda förintelsen och förföljelsen under andra världskriget och menar på att kategorisering av människor kan leda till intolerans, utanförskap och att historien upprepar sig.

Listen to “Föreläsning och diskution med Marcus Nilsson” on Spreaker.

Föreläsningen med titeln “en föreläsning om identitet, nationalism och svenskhet” hölls av Marcus Nilsson folkbildare anställd av Sensus studieförbund och för utom Nordisk Radios utsända reporter anslöt 4 personer för att lyssna var av en hade gått fel när han skulle gå på bio.
Marcus Nilsson gjorde sitt bästa för att inte reta upp någon med sina påståenden om svenskhet och fick mycket kritik av publiken. Föreläsningen förvandlades snabbt till en ingående diskussion om både ras, likhet inför lagen och folkfientliga politikers utspel. föreläsningen som skulle var en timme lång blev till två timmar och Marcus Nilsson fick inte möjlighet att komma fram till sin slutsats innan vi var tvungna att lämna lokalen då han under slutet av föreläsningen försökte höja tempot och i stället blev osammanhängande.

Klippet är en sammanfattning av föreläsningen där diskussion avlöser varandra, med tanke på en herres önskan till anonymitet har hans röst förvrängts.

För att kunna kommentera i vårt kommentarsfält behöver du koppla ditt VK-konto till nordiskradio.se. Det gör du genom att gå vidare till din profilsida genom knappen nedanför.

Om du inte har ett VK-konto kan du registrera dig gratis på deras webbsida.

Kom ihåg att du är juridiskt ansvarig för dina kommentarer.

Visa mindre

1
Kommentarer

Please Login to comment
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Toppkommentar
Hetaste diskussionen
1 diskussionsdeltagare
Fredrika senaste diskussionsdeltagarna
nyaste äldsta mest likes
Fredrika
Lyssnare

Vilken undvikande föreläsare! De invändningar som han möter viftas bort som felaktiga uppfattningar. Han säger samma sak som judinnan Katherine Hauptman . Hon vill omdefiniera svenskheten och ge den en ny mening.